dame som kaster kule i bocciaspill

Ta med spillene utendørs!

Posted on May 1, 2017 by

blomstereng

Nå som været har begynt å bli varmere, kveldene varer lenger og våren virkelig er på plass har vi lyst til å tilbringe mer tid utendørs. Dette gjelder både store og små, barn og voksne, unge og gamle. Så hva med å finne seg noen nye spill som kan spilles utendørs? Det finnes mengder av ulike spill og aktiviteter som kan taes med enten rett ut til hagen, på verandaen eller til nærmeste gressflekk eller strand.

Her gjelder det å bare finne spillet som passer for alle, for det finnes spill som absolutt alle kan like!

Lek utendørs — våren er her!

Vi behøver ikke vente helt til sommeren med å ta med leken utendørs, våren er tross alt den perfekte tiden å tilbringe mer tid ute. På våren har det ikke blitt varmt nok til at det blir slitsom å drive med fysisk aktivitet over lenger tid utendørs, men det er likevel varmt nok til at alle kan nyte det. Sommeren passer tross alt bedre til morsomme aktiviteter som foregår i vannkanten eller i vannet, så vi har istedet funnet frem de spillene til å ha det moro med på land.

barn som spiller kubbe

Vi kan starte med et spill som kanskje ikke alle har hørt om, et litt ukjent ballspill som heter Flingo og som dukket opp for flere år tilbake. Dette er et spill som vil falle i smak hos både barn og voksne og kan taes med både på stranden, i parken eller rett ut til hagen. En fordel med dette spillet i forhold til andre populære utespill er at det veier lite og tar opp veldig lite plass. Reglene kan minne mye om volleyball.

Videre kan vi fortsette med en klassiker, nemlig kubbe. Dette er det perfekte hagespillet som spilles ved å bruke pinner og trekubber. Målet i dette spillet er å kaste riddere til motstanderne for å velte kongen. Selv om dette spillet kom til Norge for bare noen år tilbake er dette et spill som oppstod i Frankrike på middelalderen, et spill med lang tradisjon bak seg.

Ballspill som passer for alle

dame som kaster kule i bocciaspill

Ballspill kan være så utrolig mye mer enn fotball, volleyball og basketball som kanskje er de tre mest utbredte ballspillene i hele verden. Så hva med å prøve seg på et populært ballspill som kommer fra Italia, nemlig Boccia. Dette er et spill som spilles ved å bruke ulike trekuler i forskjellige farger og stammer fra Roma. Spillet er derimot utviklet i Italia og kan spilles på flere ulike måter. Det er mulig å spille på lag med 2-3 spillere på hvert lag eller spille individuelt. I spillet gjelder det å kaste kulene som skal treffe eller komme nærmest mulig en målball som er plassert på bakken.

Et annet kulespill er Petanque og kan minne veldig mye om Boccia. Her brukes det derimot stålkuler istedet for trekuler og spillet foregår på grus. Disse stålkulene kastes mot en mindre kule som er laget av tre og er “målet” i spillet, denne kan også kalles for grisen. Det vil være den spillere som havner nærmest grisen som blir spillets vinner.