Barn og spill på nett

Posted on December 26, 2016 by

barnespill på nettet

Noe som vi stadig vekk blir imponert over er det at nettet virkelig er skapt for absolutt alle og for alle behov. Uansett om det er barn, ungdommer, voksne eller eldre som er ute etter noe på nettet er det tilgjengelig. Vi elsker at det er sånn og at alle aldre kan ha glede av nett både til å lære noe og også til å ha det moro. Idag vil vi derfor fortelle spesielt om spill på nett som er laget for barn, for er det noen som virkelig fortjener å kose seg og ha det moro hver eneste dag så er det barn.

Hva slags spill finnes egentlig?

Barnespill kan bety så mangt, for det finnes barn i alle aldre som selvsagt alle har ulike interesser og behov. Mange spill vil passe for både store og små, mens noen spill vil nok bare falle i smak hos enkelte aldersgrupper. Spillutvalget er virkelig helt enormt når en først begynner å lete litt rundt og det finnes alt fra mattespill, puslespill, spørrespill, spennende mysteriespill og alt mellom. Barn vil også kunne finne spill som er inspirert fra populære barnefilmer eller bøker og vil ofte være ekstra populære akkurat når den filmen eller boken er aktuell.

barnespill på nett

For de som er ute etter andre typer spill, kan finne noe helt annet sånn som quiz, fargelegging og lignende aktiviteter. Noen av spillene vil til og med være lagd for flere spillere, enten ved at en bytter på å spille på samme PC eller nettbrett eller ved at en sitter å spiller sammen med noen over nettet som befinner seg et helt annet sted.

Hvem er det som egentlig spiller?

Idag kan man faktisk si at absolutt alle barn spiller dataspill, både gutter og jenter og i alle aldre. Hva de spiller endrer seg selvfølgelig ut fra alderen og det er også forskjeller på hva en spiller ut fra kjønn. Noen spill vil selvsagt være interessante for begge kjønn, noe en kunne se veldig tydelig på spill sånn som Pokemon Go. Dette var et spill som ble utrolig populært for begge kjønn og for mange ulike aldersgrupper.

pokemon go barn

Dersom en ser på strategispill eller krigsspill hvor slåssing, kriging og lignende er involvert, vil en raskt se at dette er mer populært hos gutter. Det betyr slettes ikke at jenter ikke spiller den type spill i det hele tatt, det er bare flere gutter som spiller det enn jenter. En stor favoritt som har vært aktuell i mange år er The Sims, som riktignok begynte som en favoritt hos jenter, men idag spiller begge kjønn dette spillet.

Selv de aller minste har stor glede og ikke minst stort utbytte av å spille online spill. Det finnes en rekke ulike spill som kan spilles på nettbrett og vil være perfekt for å underholde barna samtidig som at de faktisk kan lære noe av mange av spillene. Noen er laget spesielt for å stimulere barnets hjerne ved bruk av ulike former, fasonger, symboler og farger. Dette er bevist gang på gang at fungerer utrolig godt og at barnet selv reagerer positivt på det.

the sims barnespill