trivial pursuit, brettspill

5 spill til hytteturen

Posted on April 4, 2017 by

Da vi nærmer oss påskeferien og mange familier og vennegjenger skal avgårde på hytteturer tenkte vi at det passet perfekt å komme med noen spill-tips. For hva er vel en hyttetur uten brettspill og kortspill å hygge seg med? Det finnes spill for både store og små, for par og for store grupper. Det finnes med andre ord noe for absolutt alle og dersom du står fast på hvilke spill du bør ha med kan vår liste med tips kanskje være til hjelp.

Spill til hytteturen

Noe som mange kanskje liker med spill, enten det er i form av brettspill, kortspill eller noe helt annet er at det er den perfekte unnskyldningen. For de som er lei av maset om å komme seg ut på gåturer eller skiturer mens en er på hyttetur kan heller bruke tiden sin på alle disse flotte spillene. For hvem kan vel takke nei til en mulighet til å bli en vinner og virkelig vise hvem som er best.

1. Vi starter listen vår med noe som alle har hørt om før og det er den perfekte innledningen til brettspill for store og små. Det er selvsagt Ludo vi snakker om, et spill som kanskje ikke er actionfylt men likevel utrolig moro å spille. Ofte vil Ludo komme i samlepakker med andre klassikere som stigespillet.

ludo, brettspill

2. Listen vår fortsetter med en annen klassiker, nemlig Monopol. Dette spillet har blitt spilt i mange år allerede og kommer stadig vekk i nye varianter. Når det kommer til Monopol er det som regel sånn at en elsker det eller en hater det. Spillet passer derimot perfekt til hyttetur da det ofte kan pågå i flere timer og da er det selvsagt mulig å legge alt til side og fortsette senere eller neste dag.

3. Blant våre forslag må vi også legge til Den forsvunne diamant. Dette er en spenningsfylt variant hvor både farer og rikdommer venter. Spillere må prøve seg frem og håpe på at det er diamanten som gjemmer seg bak de røde brikkene og ikke røveren. Den forsvunne diamant inneholder rett og slett den perfekte mengden med dramatikk for stor og små.

den forsvunne diamant, brettspill

3. En nyhet må selvsagt legges til i listen vår, nemlig Splendor. Dette er fortsatt et ganske nytt spill på markedet men dette er uten tvil et spill med lang levetid. I dette brettspillet gjelder det å samle på edelstener og verdikort samtidig som man skal sørge for at en er smartere enn motstanderne sine.

4. Vårt neste spill er det perfekte spillet for par, dette er nemlig et spill for kun to spillere og det er Mastermind vi snakker om. Denne logikktesten var et spill som rett og slett alle måtte ha for et par tiår siden, men den er fortsatt like populær idag. Den er både krevende og utrolig engasjerende med en spiller som skaper en hemmelig fargekode og en spiller som skal gjette hva koden er.

trivial pursuit, brettspill

5. Vi avslutter våre tips med en litt løsere kategori, nemlig spørrespill. Dette er spill som kommer i en rekke ulike varianter og kan enten bestå av enkle kortstokker fylt med ulike spørsmål eller i form av et brettspill med spørsmål. Eksempler på spill som dette er Trivial Pursuit og Bezzerwizzer. Spill som dette vil ofte inneholde to ulike grupperinger med spørsmål, de for barna og de for de voksne, dermed kan absolutt alle være med.